Apache Spark Interview Questions
11.       Can RDD be shared between SparkContexts?

Ans: No, When an RDD is created; it belongs to and is completely owned by the Spark context it originated from. RDDs can’t be shared between SparkContexts.

12.       In Spark-Shell, which all contexts are available by default?

Ans: SparkContext and SQLContext

13.       Give few examples , how RDD can be created using SparkContext

Ans: SparkContext allows you to create many different RDDs from input sources like:

·         Scala’s collections: i.e. sc.parallelize(0 to 100)

·         Local or remote filesystems : sc.textFile("README.md")

·         Any Hadoop InputSource : using sc.newAPIHadoopFile

14.       How would you brodcast, collection of values over the Sperk executors?

Ans: sc.broadcast("hello")

15.       What is the advantage of broadcasting values across Spark Cluster?

Ans: Spark transfers the value to Spark executors once, and tasks can share it without incurring repetitive network transmissions when requested multiple times.

16.       Can we broadcast an RDD?

Ans: Yes, you should not broadcast a RDD to use in tasks and Spark will warn you. It will not stop you, though.

17.       How can we distribute JARs to workers?

Ans: The jar you specify with SparkContext.addJar will be copied to all the worker nodes.

18.       How can you stop SparkContext and what is the impact if stopped?

Ans: You can stop a Spark context using SparkContext.stop() method. Stopping a Spark context stops the Spark Runtime Environment and effectively shuts down the entire Spark application.

19.       Which scheduler is used by SparkContext by default?

Ans: By default, SparkContext uses DAGScheduler , but you can develop your own custom DAGScheduler implementation.

20 .How would you the amount of memory to allocate to each executor?

Ans: SPARK_EXECUTOR_MEMORY sets the amount of memory to allocate to each executor.

Click Below to visit other products as well for Hadoop
CCA-175 CertifcationCCA-500 Hadoop Administrator ExamHBase Certifcation MCHBD (MapR HBase)Data Science CertifcationHadoop Training with Hands On LabHadoop Package Deal